gyors alkatrész keresés

Amikor a mosógép megviccel bennünket...

Mosógép programkapcsoló megakadA háztartási hibajelentések jelentős százaléka abból adódik, hogy a felhasználó nem ismeri a készülék működését. Ez egy faék egyszerűségű berendezés esetében aligha fordul elő, de egy-egy bonyolultabb háztartási felszerelés esetében bizony igen gyakori. A legtöbb esetben a mosógép viccel meg mindannyiunkat; a felhasználót és a szerelőt is.

Amikor a készülék ürítési vagy centrifugálási hibát jelez, a felhasználó azonnal valamilyen tényleges rendellenességre gondol, általában a programkapcsolót hibáztatják. Sokan már el is könyvelik, hogy új programkapcsolóra van szükség és annak az áráról, illetve a szerelés díjáról érdeklődnek. Ellenben nem árt tudni, hogy a programkapcsoló igen ritkán hibásodik meg, az esetek túlnyomó többségében egészen más a ludas a hibajelzésért. Sőt, sok esetben a hibát könnyedén megszüntethetné maga a felhasználói is, ha tudná, mi vezetett a leálláshoz és mit kell tennie.

Mosógép szűrő tisztításaA legtöbb esetben a probléma gyökere igen banális. A mosógépben felhalmozódott vizet egy beépített szivattyú távolítja el. Gyakran előfordul, hogy a kifelé áramló víz nem tud szabadon távozni, ilyenkor a gépben felhalmozódó víz miatt pedig lehetetlenné válik a további mosás. A legtöbb készülék esetében a centrifuga megkezdése sem lehetséges ilyen esetben, hiszen a szintszabályozó épp ezt a célt szolgálja. Előfordulhat az is, hogy a szivattyú hibásodott meg, akkor azt ki kell cserélni. A szivattyú szűrőjét óvatosan emelje ki, hisz az könnyedén eltörhet.

Tehát ilyen jellegű hiba esetén elsőként ellenőrizzük a víz elfolyását és tisztítsuk ki a szűrőt! Ilyen esetekben nem csak a gép szűrőjét, hanem a fali csatlakozót is ellenőrizni, illetve tisztítani kell. A falba épített megoldások tisztítása sajnos csak roncsolással érhető el, mivel az adott takaró lemezt el kell távolítani. Nem árt fejben tartani – ha esetleg ezután tervezünk fürdőszoba építést vagy felújítást –, hogy a fali csatlakozásnak hozzáférhetőnek kell lennie.

Mivel a burkolás során sokszor befalazzák az adott csatlakozót, így ilyen esetekben nincs mit tenni, ki kell bontani. De mielőtt nekilátnánk a csempe megbontásának, tegyünk egy próbát; a vízelvezető csövet helyezzük egyszerűen a fürdőkádba! Ha ezzel a megoldással működik az ürítési folyamat, akkor a hiba valóban a falban van és elkerülhetetlen a bontás. Ilyenkor ki kell vésni a csatlakozó nyílást a befalazásból, majd így végezhető el a probléma megoldása.

Mosógép kiállásA fali csatlakozók a legtöbb esetben egy úgynevezett bűzelzáró gömbbel rendelkeznek. Ennek a gömbnek az a feladata, hogy elzárja az szennyvízcsatornából érkező kellemetlen szagok útját. A megoldás tökéletes, amennyiben a golyó akadálymentesen tud mozogni a belső térben. Ellenben ha valami elállja az útját, a szivattyú ereje képtelen lesz elég erőt kifejteni, hogy a kiáramló víz megemelhesse a gömböt. Ilyenkor pedig lehetetlenné válik a víz elfolyása.

Ezekkel az egyszerű megoldásokkal általában elháríthatjuk a hibát. A mosógép ürítése és centrifugálása a legritkább esetben valósul meg a programszabályozó hibájából, sokkal inkább valószínű, hogy valamilyen közönséges ok húzódik meg a háttérben. Tehát az ilyen jellegű hozzáértéssel nem csak a kellemetlenségektől kímélhetjük meg magunkat, hanem a szükségtelen kiadásoktól is.

Természetesen több hiba is előfordulhat a programkapcsoló megakadásánál, érdemes azt megfigyelni, hogy melyik fázisban áll meg a programszabályozó. Ahol a megakadást észleljük, ott keressük a hibát. Felsorolnék néhány pédát. Űrítésnél ha elakad: szivattyú és környéke, dugulás a kifolyócsőnél, dugulás belső csöveknél. Centrigulásánál ha elakad: motor, szénkefe. Víz befolyásánál ha elakad: mágnesszelep, dugulás a befolyócsőnél, dugulás belső csöveknél.

Természetesen elfőrdulhat, hogy komolyabb hiba van a mosógépnél, de ez nagyon rtitka eset.

 

Mosógép szivattyú szűrőAlkatrész kereséshez FAQ:

Gépelje be a kereső mezőbe a pontos mosógép modell számát majd válassza ki a listából az adott készüléket. Ezután baloldalt talál egy kategória listát (A termékcsoport kiválasztása), ahol keresse meg az adott alkatrész kategóriáját. Például VÍZSZIVATTYÚ, SZIVATTYÚ-SZŰRŐ stb. Ezután automatán listázza a rendszerünk a termékeket. Elképzelhető, hogy az adott termék nem szállítható, ekkor klikkeljen a Helyettesítő cikkek opcióra (ha van). Ezután kattintson rá, és máristeheti a kosárba. A termék megnevezésre kattintva bővebb infót kaphat a termékről. Természetesen originál szám szerint is kereshet a speciális keresőben.

Példa mosógép típusra: AWT2250 (Fontos! Ha több készüléket hoz fel a kereső nézze meg a Szervíz számot, Helyettesítő/Type számot (pl. 856122586000), vagy az Ident számot a készüléke címkéjén).
Ha nem boldogul, segítünk!
Példa mosógép alkatrész originál számra: 481248058089

Alkatrész kereséshez kattintson a lenti képre!

 

 

 

 

Szállítás

Szállítás

Kedvező árak melett, gyors alkatrész házhoz szállítás.

tovább
Online Help

Online Help

Esetlegesen nem talál egy alkatrészt? Mi segítünk!

tovább
Alkatrész választék

Alkatrészek

Shopunkban minden ismert márkájú készülékhez alkatrész.

tovább
 

Hogy újra tiszta legyen a ruha, újra boldog a család!

Mosógép programkapcsoló hiba: megakad, megáll

Köszönjük, hogy megtisztelt látogatásával és vásárlásával.

Tippek:
Mosógép büdös, penész tisztítás
Mosógép programkapcsoló megakad

Szállítás egész Magyarország területén,
néhány példa:

Mosógép alkatrész Békéscsaba - Mosógép Alkatrész Budapest - Mosógép alkatrész Debrecen - Mosógép alkatrész Dunakeszi - Mosógép alkatrész Dunaújváros - Mosógép alkatrész Eger - Mosógép alkatrész Győr - Mosógép alkatrész Kecskemét - Mosógép alkatrész Miskolc - Mosógép alkatrész Nyíregyháza - Mosógép alkatrész Pécs - Mosógép alkatrész Szeged - Mosógép alkatrész Székesfehérvár - Mosógép alkatrész Szolnok - Mosógép alkatrész Szombathely - Mosógép alkatrész Tatabánya - Mosógép alkatrész Veszprém

Szinte minden típushoz, néhány példa:
AEG Mosógép alkatrész - Ardo mosógép alkatrész - Ariston mosógép alkatrész - Bauknecht mosógép alkatrész - Beko mosógép alkatrész - Bosch Siemens mosógép alkatrész - Candy mosógép alkatrész - Daewoo mosógép alkatrész - Delton mosógép alkatrész - Electrolux Mosógép alkatrész - Elin mosógép alkatrész - Energolux mosógép alkatrész - Energomat mosógép alkatrész - Fagor mosógép alkatrész - Gorenje mosógép alkatrész - Hajdú mosógép alkatrész - Iberna mosógép alkatrész - Ignis mosógép alkatrész - Indesit mosógép alkatrész - LG mosógép alkatrész - Matura mosógép alkatrész - Midimat mosógép alkatrész - Miele mosógép alkatrész - Minimat mosógép alkatrész - Polár mosógép alkatrész - Privileg mosógép alkatrész - Samsung mosógép alkatrész - Siwamat mosógép alkatrész - Whirlpool mosógép alkatrész - Zanussi mosógép alkatrész Zerowatt mosógép alkatrész

Szinte bármilyen mosógép alkatrész,
néhány példa:

mosógép ajtógumi üstszájgumi - mosógép ajtókapcsoló - mosógép ajtónyitó - mosógép ajtózár - mosógép ajtózsanér - mosógép csapágy - mosógép dobborda - mosógép ékszíj - mosógép ékszíjtárcsa - mosógép fűtőszál fűtőbetét - mosógép lengéscsillapító - mosógép mosószer adagoló mosószertartó - mosógép termosztát - szénkefe - mosógép szivattyú - ajtó - ajtórelé - befolyócső - csapágykészlet - csatlakozó - cső - dob - elektromos szelep - gomb - gumi - kifolyócső - kondenzátor - lefolyócső - mágnesszelep - modul - motor - programkapcsoló - toldó - tömlő - vezérlő elektronika - vezérlőpanel

Szinte minden a mosógép
alkatrész vagy tartozék:

mosógép alkatrész tartozék:

automata mosógép alkatrészek - mosógép alkatrészek kereskedelme - mosógép alkatrészek - mosógép alkatrész webáruház

Üdvözlettel:
Fehér Zsolt
shopX Webáruház-lánc